Ivan: Nu este clar dacă Iohannis poate fi şi vicepremier

Cătălin Ivan susţine că nu este clar dacă Klaus Iohannis, poate ocupa şi funcţia de vicepremier, alături de cea de ministru de Interne.

Adăugat: 7 Februarie 2014
Ultima actualizare:7 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan afirmă că nominalizarea primarului Sibiului  Klaus Iohannis în Guvernul USL  reprezintă un câştig .

El spune, într-un comunicat de presă, că  nu este clar dacă acesta  poate ocupa şi funcţia de vicepremier, alături de cea pentru portofoliul ministerului de interne.

"Domnul Iohannis este un om de valoare şi poate fi un câştig pentru guvern. Sper ca dorinţa PNL de a-l numi pe domnul Iohannis şi vicepremier să nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul şi instituţiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate. Sunt sigur că vor fi găsite cele mai bune soluţii în USL pentru ca acest lucru să nu se întâmple, după ce liderii vor discuta acest subiect", susţine Ivan, potrivit unui comunicat de presă.

Cătălin Ivan precizează că atât executivul cât şi instituţiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate.

El se arată convins că se vor găsi  cele mai bune soluţii în cadrul USL  astfel încât să nu se creeze anumite probleme procedurale.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova,  a declarat pentru un post de televiziune  că în acest moment există trei vicepremieri pe trei portofolii: Apărarea şi Internele - ocupat de Gabriel Oprea, Administraţie şi Dezvoltare Regională - ocupat de Liviu Dragnea şi Finanţe, portofoliu care ar urma să fie preluat de noul ministru al Finanţelor.  Pentru acest post a fost propus din partea PNL, Eugen Nicolăescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat vineri că liberalul Klaus Iohannis a fost validat de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliul de la Interne şi, în acelaşi timp, funcţia de vicepremier.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza