Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova

"Faptul că am reuşit să lansăm construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, înseamnă că suntem pe calea cea bună".

Adăugat: 15 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a salutat vineri, la Bruxelles, modul în care decurge desfăşurarea proiectelor energetice cu România.
    
Leancă a menţionat că lucrările de la gazoductul Iaşi-Ungheni vor fi finalizate în primul trimestru al anului viitor, iar în curând ar putea demara proiecte de interconexiune ale liniilor electrice, precum şi construcţia a noi poduri peste Prut.
    
Într-o conferinţă de presă comună premierul român Victor Ponta şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Leancă a precizat că, datorită conlucrării bune cu România şi cu Comisia Europeană, lucrările de construcţie ale gazoductului Iaşi-Ungheni au demarat la 27 august, iar în primul trimestru al anului 2014 urmează să fie finalizate.
    
El a precizat că acest gazoduct este extrem de important pentru asigurarea securităţii energetice a ţării sale.

"Faptul că am reuşit, în ziua de 27 august al acestui an, să lansăm construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, vorbeşte despre faptul că suntem pe calea cea bună. Mă bucur să constat că lucrările pe acest gazoduct se derulează aşa după cum ne-am planificat şi sunt convins că în primul trimestru al anului 2014 vom reuşi să finalizăm gazoductul Iaşi-Ungheni", a explicat Leancă.
    
El a precizat că a discutat cu Ponta şi cu Barroso şi în privinţa interconexiunii în domeniul energiei electrice, iar în  perioada imediat următoare ar urma să fie implementate şi proiecte în acest domeniu.

"Am constatat care sunt paşii următori şi sunt convins că în curând putem trece la studii de fezabilitate pentru a putea implementa aceste proiecte extrem de importante", a menţionat Leancă.

Leancă salută decizia privind ridicarea vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova
    
Totodată, premierul moldovean a salutat anunţul făcut vineri de Barroso - la conferinţa de presă comună - care a spus că Executivul european va propune la summitul de la Vilnius ridicarea vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova.

"Este o veste pe care o aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova. Merg acasă cu un sentiment mare de bucurie", a spus Leancă.
    
Premierul moldovean a reiterat angajamentul ţării sale de a continua reformele europene, menţionând că la summitul Parteneriatului Estic de le Vilnius ţara sa va parafa Acordul de asociere şi pe cel de liber schimb.

Leancă a subliniat că Republica Moldova va continua reformele pentru a putea semna cele două documente în 2014, după care îşi doreşte să obţină şi asocierea politică la UE, "dar asta după ce îndeplinim anumite condiţii".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
15 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:
16 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza