Iuliu Maniu, comemorat în localitatea sa natală

La Bădăcin va avea loc o masă rotundă, după care sunt programate depuneri de coroane şi jerbe la Bustul lui Iuliu Maniu din Dealul Ţărinii.

Adăugat: 4 Februarie 2018
Ultima actualizare:4 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Bustul lui Iuliu Maniu
trimite pe mail

Memoria fostului om politic Iuliu Maniu este omagiată astăzi în localitatea sa natală Bădăcin dn judeţul Sălaj.

Vor avea loc o masa rotundă, depuneri de coroane şi jerbe la Bustul lui Iuliu Maniu din Dealul Ţărinii, iar după-amiaza va fi organizată Caravana Unirii.

O conferinţă intitulată "Iuliu Maniu şi Marea Unire" şi lansarea volumului "Corneliu Coposu şi exilul românesc sub lupa Securităţii", al doctorului Marin Pop vor întregi programul manifestărilor de la Bădăcin.

Corespondentul RRA, Adrian Lungu, precizează că aceste evenimente se înscriu în campania publică de salvare a Casei memoriale Iuliu Maniu.

Imobilul a ajuns într-o stare avansată de degradare, iar românii din ţară şi din străiunătate au donat bani pentru reabilitarea clădirii.

Iuliu Maniul comemorat și la Sighetu Marmaţiei

Marele om politic Iuliu Maniu - lider al Partidului Naţional Ţărănesc şi fost prim-ministru al României - a fost comemorat, ieri, la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighetu Marmaţiei, în fosta închisoare politică unde a murit în urmă cu 65 de ani.

După rugăciunea care a avut loc în cursul dimineţii la celula din Muzeul Memorial, s-a desfăşurat un simpozion, în care a fost reflectată viaţa politică şi în principal rolul hotărâtor pe care Iuliu Maniu l-a avut în pregătirea, organizarea şi înfăptuirea Marii Uniri, a informat corespondentul RRA, Adrian Marchiş.

Manifestările comemorative, care au fost organizate de Asociaţia "Acţiunea Iuliu Maniu" şi filiala judeţeană PNŢ "Maniu-Mihalache", s-au încheiat la Cimitirul Săracilor cu un parastas de pomenire şi depuneri de coroane de flori.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza