Isărescu: "România competitivă" vizează întărirea instituţiilor româneşti

Guvernul a lansat ieri în dezbatere publică documentul strategic "România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă", elaborat cu sprijinul Academiei Române şi al Băncii Naţionale.

Adăugat: 6 Iulie 2016
Ultima actualizare:6 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş a spus că executivul îşi doreşte un document final care să reflecte interesele românilor pe termen mediu şi lung.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că politicile economice trebuie gândite dincolo de orizontul ciclurilor electorale.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a apreciat la rândul său, că proiectul este binevenit şi a enumerat trei repere importante pentru ca dezbaterile care vor urma să ducă la succesul acestui demers.

"Primul reper pe care-l am în vedere se referă la conceperea unui model de creştere ancorat în potenţialul real al economiei româneşti, astfel încât creşterea economică să fie sustenabilă pe durata mai multor decenii; cel de-al doilea reper priveşte înscrierea definitivă a legislaţiei şi a politicilor economice româneşti în limite care să asigure compatibilitatea cu regulile şi principiile care guvernează Uniunea Europeană; iar al treilea reper vizează întărirea instituţiilor româneşti ca premisă pentru buna funcţionare a economiei de piaţă" a spus Isărescu.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
6 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza