Iohannis: Zona Mării Negre, crucială în actualul context politic

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în alocuţiunea susţinută la Conferinţa Internaţională de Securitate de la München, că România rămâne un pilon al democraţiei şi al stabilităţii în regiune.

Adăugat: 13 Februarie 2016
Ultima actualizare:13 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis , participare la cea de-a 52-a Conferinţă pentru Securitate (München)
trimite pe mail

Zona Mării Negre se dovedeşte a fi crucială în actualul context geopolitic, atât pentru siguranţa regională, cât şi pentru întreaga securitate euroatlantică.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în alocuţiunea susţinută astăzi, la Conferinţa Internaţională de Securitate de la München, că România rămâne un pilon al democraţiei şi al stabilităţii în regiune şi poate contribui substanţial la rezolvarea problemelor care generează arcul de instabilitate din zona Mării Negre.

"Nu ne putem permite să gândim limitat din punct de vedere strategic, iar competența și expertiza noastră pot contribui substanţial la soluţionarea problemelor care alcătuiesc arcul de instabilitate din zona Mării Negre. În calitate de partener previzibil și de încredere în cadrul NATO, România rămâne un pilon al democrației și al stabilității în această regiune. Vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO și a UE", a afirmat presedintele Iohannis.

În opinia sa, o ameninţare crescândă a terorismului, precum şi un aflux de migranţi fără precedent, exercită o presiune suplimentară asupra Europei şi trebuie găsite soluţii pentru a menţine soliditatea şi unitatea Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, şeful statului român a subliniat că garanţia securităţii şi a prosperităţii este oferită de cooperarea şi coordonarea NATO-Uniunea Europeană.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza