Iohannis vrea să finalizeze modificarea Constituţiei

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, susţine că misiunea sa, dacă va ajunge preşedintele României, este să finalizeze dezbaterile cu privire la modificarea Constituţiei.

Adăugat: 6 Octombrie 2014
Ultima actualizare:6 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul ACL
trimite pe mail

O altă temă importantă pentru Klaus Iohannis este reforma de fond a legislaţiei electorale, despre care apreciază că trebuie corectat un sistem electoral "care generează anomalii".

"România nu-şi mai poate permite un nou mandat parlamentar în condiţiile unui sistem electoral care generează anomalii, precum creşterea artificială a numărului de parlamentari, obţinerea de mandate cu un număr insignifiant de voturi şi, în ultimă instanţă, degradarea accentuată a încrederii cetăţenilor în instituţiile democraţiei reprezentative", a afirmat el.

Victor Ponta: Să facem o schimbare a noastră şi a ţării noastre!

Victor Ponta, sprijinit de Alianţa PSD-UNPR-PC, susţine că promovarea mândriei de a fi român trebuie să redevină un obiectiv al statului şi al societăţii civile.

Cu ocazia lansării oficiale a candidaturii sale pe Arena Naţională din Bucureşti, Victor Ponta i-a chemat pe toţi cetăţenii să vină alături de el pe drumul unirii tuturor românilor:

"Vreau să vă gândiţi că putem fi împreună, şi nu separat, că putem avea grijă unii de alţii, că putem să avem încredere, să fim mândri şi să facem o schimbare a noastră şi a ţării noastre", Victor Ponta.

Kelemen Hunor pledează pentru încredere între maghiari şi români

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor, declara la Arad că încrederea între români şi maghiari trebuie consolidată prin dialog şi înlăturarea prejudecăţilor:

"Trebuie să clădim şi să întărim încrederea între români şi maghiari, între majoritate şi minoritate. Fără încredere, niciun stat, nicio comunitate, nicio ţară nu a funcţionat bine şi nu a avut succes, nu a avut stabilitate, nu a avut creştere economică şi prosperitate, a spus Hunor.

Elena Udrea militează pentru un sistem de sănătate eficient

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, îşi doreşte pentru România un sistem de sănătate eficient.

Ea susţine că trebuie create condiţii mai bune pentru personalul medical, astfel încât acesta să nu mai plece în străinătate pentru a profesa:

"Astăzi ne este frică să mergem în spitale, pentru că nu mai ştim dacă de acolo ne întoarcem mai bolnavi decât ne-am dus sau, Doamne fereşte, de multe ori unii nu se mai întorc din spitalele româneşti", a spus Udrea.

Monica Macovei propune înfiinţarea unui muzeu al sistemelor totalitare

Candidatul independent Monica Macovei propune înfiinţarea la Bucureşti a unui muzeu al sistemelor totalitare.

Ea a afirmat că modelul este cel al Memorialului de la Sighet.

"Voi urma modelul Memorialului de la Sighet, singurul din ţară care are ca obiect expunerea ororilor comunismului, dar vreau să facem unul pentru a arăta acestei generaţii şi celor viitoare ce înseamnă ororile sistemelor totalitare: fascism şi comunism", a spus Macovei.

Gheorghe Funar acuză că se pregăteşte fraudarea alegerilor

Guvernul a modificat legea electorală prin încălcarea Constituţiei - este de părere candidatul independent Gheorghe Funar.

El arată că această modificare permite turismul electoral.

Gheorghe Funar a mai spus că fraudarea alegerilor va fi aspru sancţionată, în cazul în care va ajunge preşedinte.

"Îi asigur pe toţi cei care sunt implicaţi în pregătirea fraudării alegerilor că urmează să plătească, în baza Constituţiei cetăţenilor, şi vom adopta această Constituţie în maxim trei luni de la începutul anului viitor. Ce prevede Constituţia cetăţenilor? Partidele politice care sunt implicate în fraudarea alegerilor se dizolvă imediat", a declarat Funar.

Szilágyi Zsolt susţine că România trebuie să se modernizeze

Candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania la alegerile prezidenţiale, Szilágyi Zsolt, consideră că statul român are nevoie de o reformă structurală.

România trebuie să se modernizeze - subliniază Szilágyi Zsolt.

"Credem că această structură supracentralizată, care a fost România, şi-a dovedit că nu este în stare de mai mult, nu este în stare să modernizeze în mod european România. Şi România, din punct de vedere al eficienţei economice şi al deciziilor, ca structură de putere, este un  sistem mult prea centralizat", a susţinut acesta.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza