Iohannis va adresa Parlamentului o nouă consultare privind referendumul

Președintele a anunțat că va adresa Parlamentului României o nouă consultare, care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendumul pivind justiția.

Adăugat: 1 Aprilie 2019
Ultima actualizare:1 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va solicita Parlamentului lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai, pentru ca acesta să devină mai eficient şi mai puternic, şi că va chema partidele politice la consultări.

Şeful statului a afirmat din nou că guvernarea PSD a eşuat.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou modul de guvernare al PSD şi a precizat că o mare problemă o constituie felul în care se emit ordonanţele de urgenţă în zona justiţiei şi a politicii penale, netransparent, fără consultări prealabile şi fără claritate.

Şeful statului a spus că este obligatorie reglementarea folosirii ordonanţelor de urgenţă şi a precizat că trebuie introdusă posibilitatea ca acestea să poată fi contestate la Curtea Constituţională. În aceste condiţii, a anunţat că va consulta Parlamentul pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului.

Klaus Iohannis: Voi adresa Parlamentului României o nouă consultare, care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficient şi mai puternic, referendum pe 26 mai. Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanţe de urgenţă în aceste domenii: justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor.

Într-o discuţie informală cu jurnaliştii, preşedintele României a spus că se va consulta cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare pe tema referendumului din 26 mai, după ce săptămâna trecută a consultat societatea civilă cu privire la acest subiect.



Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza