Iohannis sugerează că majoritatea parlamentară se va schimba în 2015

Klaus Iohannis a sugerat vineri ca majoritatea parlamentara se va schimba in 2015, precizand ca exista "suficiente instrumente constitutionale care pot fi folosite" pentru a nu fi declansate alegeri anticipate.

Adăugat: 28 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele ales al României
trimite pe mail

Într-un interviu pentru postul public de televiziune din Republica Moldova, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a sugerat, astăzi, că majoritatea parlamentară de la Bucureşti se va schimba în 2015.

Klaus Iohannis a susţinut că există suficiente instrumente constituţionale care pot fi folosite pentru a nu fi declanşate alegeri anticipate.

"Cel târziu în 2016 eu sunt convins ca PNL va câștiga  alegerile și problema va fi rezolvată. Dar este foarte posibil sa ne imaginăm că deja în 2015, prin schimbări de abordare a grupurilor parlamentare, să se schimbe majoritatea și atunci absolut constituțional se poate schimba guvernul printr-o moțiune de cenzură", a declarat presedintele ales, care efectueaza o vizita la Chisinau, la postul de televiziune Moldova 1.

Întrebat dacă este posibilă organizarea de alegeri anticipate în cursul anului viitor, Iohannis a răspuns că nu, în condițiile în care "există suficiente instrumente constituționale care pot fi folosite".

Iohannis a declarat miercuri, pentru Reters, că în următoarele săptămâni mai mulţi parlamentari ar putea abandona coaliţia de guvernământ a premierului Victor Ponta, într-un număr suficient pentru a duce la căderea Guvernului anul viitor.
 


 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza