Iohannis și Blaga vor conduce PNL până în 2016

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga sunt cei doi lideri ai noului partid de dreapta, rezultat în urma fuziunii PNL - PDL, sub numele Partidul Național Liberal.

Adăugat: 27 Iulie 2014
Ultima actualizare:27 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiță. Klaus Iohannis (stânga) și Vasile Blaga
trimite pe mail

Noul Partid Naţional Liberal înfiinţat, duminică, prin fuziunea PDL cu PNL, va aduce ţării schimbarea în bine pe care o doreşte, spun liderii noii formaţiuni.

Aceasta va funcţiona, până după alegerile parlamentare din 2016, cu o conducere bicefală, conducători fiind Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.

Întrucât formalităţile juridice de înfiinţare a noii formaţiuni nu pot fi îndeplinite până la scrutinul prezidenţial din toamnă, PDL şi PNL au decis înfiinţarea Alianţei Creştin-Liberale, care-şi va stabili, la începutul lunii viitoare, candidatul unic pentru funcţia supremă în stat.

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga sunt cei doi lideri ai noului partid de dreapta.

Klaus Iohannis a susţinut că marele Partid Naţional Liberal, care a apărut acum, va redefini scena politică din România pentru mulţi ani.

"Eu sunt convins că împreună vom reuşi ceea ce îşi doresc şi românii şi politicienii, o schimbare în bine în România!", a susținut Iohannis.

Vasile Blaga a arătat, la rândul său, că doar unită dreaptă poate să trimită PSD în opoziţie şi că acum este momentul cel mai bun pentru crearea noului partid de centru-dreapta.

Vasile Blaga a amintit că luna viitoare va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

"Ne aştepată cu adevărat o muncă grea. La începutul lunii august ne vom şti candidatul la Preşedinţie, ne vom alinia cu toţii în spatele lui şi vom învinge în toamnă la prezidenţiale şi în 2016 la alegerile generale", a spus Blaga.

PNL şi PDL au mai stabilit că la alegerile prezidenţiale din toamna să participe împreună în cadrul Alianţei Creştin Liberale, asta deoarece până atunci noul partid nu poate să fie înfiinţat din punct de vedere juridic.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
27 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza