Iohannis: Semnalul schimbării se dă din primul tur

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, face un apel la vot, precizând că votul este cea mai importantă armă a cetăţeanului în democraţie.

Adăugat: 31 Octombrie 2014
Ultima actualizare:31 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

Este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale de duminică, 2 noiembrie.

În competiţia pentru Cotroceni s-au înscris 14 candidaţi.

În cazul în care niciun dintre aceştia nu obţine, în primul tur, jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, în data de 16 noiembrie, se va organiza al doilea tur de scrutin.   

Klaus Johannis, candidatul ACL, le-a transmis alegătorilor, că semnalul schimbării în această toamnă, se dă încă din primul tur al alegerilor şi i-a îndemnat pe români să iasă duminică la vot.

"Vreau să-i îndemn pe toţi alegătorii cu drept de vot să facă uz de dreptul lor de vot. Acest drept a fost câştigat prin jertfă, nu-l irosiţi. Votul este cea mai importantă armă a cetăţeanului în democraţie, iar semnalul schimbării în această toamnă se dă din primul tur Klaus Iohannis", a spus Iohannis într-o declaraţie consemnată de  reporterul RRA,  Nucu Jalea.  

Ponta: Îmi doresc ca România să fie cu adevărat unită

Candidatul alianţei PSD UNPR PC, Victor Ponta, doreşte ca românii să fie uniţi şi să aibă un trai decent în propria ţară.

"Îmi doresc ca România să fie în 2018 cu adevărat unită. Asta înseamnă să ne simţim toţi ca făcând parte din naţiunea română. Mama mea vreau să trăiască în România, copiii mei vreau să trăiască în România şi să simtă că nu trebuie să plece nicăieri, dacă ne gândim fiecare dintre noi la bunicii noştri, la părinţii noştri şi mai ales la copiii noştri, atunci, cu siguranţă, vom face o ţară aşa cum ne-am dorit-o cu toţii", a spus Ponta la întâlnirea cu  alegătorii din sectorul 4 al Capitalei.   

5 domenii prioritare pentru Hunor

Pentru Kelemen Hunor, candidatul UDMR, cinci domenii sunt prioritare pentru România: educaţia, sănătatea, infrastructura rutieră şi feroviară, agricultura şi minorităţile etnice.

"Eu cred că după ce am intrat în UE şi după ce am intrat în Alianţa Nord-Atlantică n-am avut un deziderat comun. Trebuie să avem cinci domenii importante în care se face un consens după alegerile prezidenţiale. Indiferent cine câştigă până la urmă ar trebui să ne aşezăm la masă toţi liderii politici, şi cei din opoziţie şi cei din arcul guvernamental", a spus Kelemen Hunor. 

Declaraţia a fost făcută la Cluj Napoca, la final de campanie electorală, transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean.  

Tăriceanu vrea în finala prezidenţială cu Ponta

Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu crede că singura variantă, care ar oferi o şansa reală de schimbare pentru ţară, ar o finală la prezidenţiale între el şi Victor Ponta.

"Singura variantă să ducem la îndeplinire promisiunea pe care am făcut-o electoratului, de a pune capăt regimului Băsescu este o finală Ponta-Tăriceanu. Cealaltă finală posibilă conţine o marjă de risc ca regimul Băsescu să se perpetueze prin marele partid care-şi spune 'liberal'. Sigur, aveţi de ales să votaţi în turul I pentru eliminarea candidaţilor pro-Băsescu", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu. (Declaraţie consemnată de reporterul RRA, Alin Şerbănescu)   

Vadim Tudor: Liniile de politică externă nu trebuie schimbate la fiecare guvernare

Candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, spunea că liniile din politica externă a unei ţări, nu trebuie schimbate de la o guvernare la alta.

"Avem un parteneriat strategic cu Statele Unite, suntem membri NATO, membri ai UE. Mă mândresc că am contribuit nu numai la îndeplinirea consensului clasei politice pentru a intra în aceste cluburi selecte, dar cele mai multe din documentele necesare aderării şi declarării bunelor noastre intenţii, le-am scris personal", a subliniat Vadim Tudor, în cadrul dezbaterii electorale de la Radio România Actualităţi.   

Dan Diaconescu propune un program în 100 de puncte

Candidatul PPDD, Dan Diaconescu, s-a prezentat la întâlnirile cu alegătorii cu un program politic în 100 de puncte.

El spunea, la Târgu Jiu, că acesta a fost întocmit pe baza propunerilor primite de la cetăţeni. 

"Proiectul meu de ţară, cu aceste 100 de măsuri pe care gorjenii le vor, românii de pretutindeni le doresc, privind salvarea ţării, nu se regăsesc în programul contracandidaţilor mei, şi tare mă tem că, chiar şi în cazul în care aceştia vor câştiga alegerile din noiembrie, românii vor fi la fel de dezamăgiţi. Nu de alta, dar e o grabnică nevoie de aceste 100 de măsuri", a susţinut Dan Diaconescu, citat de corespondentul Radio România, Titus Stoichiţoiu.

Agenda electorală

►Candidatul PPMT, Zsolt Szilágyi, susţine la această oră o conferinţă de final de campanie.

►Candidatul ACL, Klaus Iohannis, îşi încheie campania la Sibiu, cu un miting electoral în Piaţa Mare, iar candidatul independent Monica Macovei va avea, la ora 12:00, în Bucureşti o conferinţă de presă. Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
31 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza