Iohannis: România se opune cu tărie tuturor formelor de extremism violent

România se opune cu tărie tuturor formelor de extremism violent, iar cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe este vitală în lupta împotriva terorismului, consideră preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 25 Februarie 2019
Ultima actualizare:25 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Şeful statului a participat ieri la primul summit Uniunea Europeană-Liga Statelor Arabe, desfăşurat la Sharm El-Sheikh, în Egipt.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în cadrul primei sesiuni plenare a summitului că este nevoie de un parteneriat puternic între UE şi Liga Statelor Arabe pentru a găsi soluţii comune la probleme actuale, precum migraţia, radicalizarea şi terorismul, dar şi pentru a aborda provocări pe termen mediu şi lung, cum ar fi schimbările climatice, dezvoltarea durabilă şi crearea de locuri de muncă.

Klaus Iohannis: România se opune cu tărie tuturor formelor de terorism şi extremism violent. Ar trebui să ne axăm pe soluţionarea cu prioritate a cauzelor profunde ale acestora. Elementele-cheie în această privinţă sunt dezvoltarea rezilienţei şi cooperarea sporită.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis consideră că economia reprezintă motorul transformării pozitive, iar UE şi Liga Statelor Arabe trebuie să lucreze împreună pentru o integrare economică mai accentuată.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza