Iohannis: Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că rolul României în contextul tensiunilor de la graniţa estică a Uniunii Europene este acela de a fi "un reper de stabilitate în zonă şi de gândire politică înţeleaptă".

Adăugat: 28 Februarie 2015
Ultima actualizare:28 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Pereședintele României, Klaus Iohannis, susține că vizitele pe care le-a întreprins în R.Moldova și Germania i-au conturat o imagine mai nuanțată asupra situației geopolitice.

Președintele susține că rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă în contextul tensiunilor și al pericolului de la granița de est a Uniunii Europene.

"Recentele vizite în Republica Moldova și Germania mi-au oferit, din două perspective diferite, o imagine mai nuanțată asupra situației geopolitice actuale. Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă în contextul tensiunilor și al pericolului de la granița de est a Uniunii Europene", scrie Iohannis pe Facebook.

El adaugă că din întâlnirea Estului cu Vestul pot apărea soluții de pace.

"La Chișinău, am vorbit despre drumul european pe care îl are de parcurs Republica Moldova, iar la Berlin, despre drumul pe care îl are de parcurs Uniunea Europeană către țări expuse instabilității precum Republica Moldova. Numai din această întâlnire a Estului cu Vestul pot să apară soluții de pace și speranțe de prosperitate. Este o temă de reflecție politică pe care o voi adânci cu prilejul vizitei mele la Kiev", susține Iohannis.

 


Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
28 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza