Iohannis: Regionalizarea trebuie să aducă eficiența administrativă și dezvoltare economică

Președintele Iohannis a discutat cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cu aleşii locali din Suceava despre descentralizare şi regionalizare.

Adăugat: 3 Mai 2017
Ultima actualizare:3 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat astăzi în judeţul Suceava, pentru a cunoaşte problemele şi realităţile din Bucovina.

Şeful statului a discutat cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cu aleşii locali din regiune.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut astăzi o vizită în judeţul Suceava, ocazie cu care s-a intâlnit cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava - Botoşani, pe Aeroprotul "Ştefan cel Mare" din Suceava, apoi a participat la dezbaterea "Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administraţia locală vorbeşte".

Aceasta a avut loc în prezenţa a peste 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Printre problemele discutate au fost şi cele legate de descentralizare şi regionalizare.

"Doar două sunt obiectivele care trebuie urmărite, şi dacă nu se ating acelea, mai bine nu o facem. Lăsăm lucrurile aşa cum suntem. Una: dezvoltare economică. Doi: eficienţă administrativă. Deci dacă regionalizarea nu produce dezvoltare economică, nu e bună la nimic, iar dacă regionalizarea nu-i dă cetăţeanului sentimentul că administraţia a devenit mai simplă pentru el, nu pentru ea, iarăşi va fi /.../. Dacă vrem descentralizarea şi regionalizare eficientă, astea trebuie să fie lucrurile pe care le urmărim", a spus președintele.

Prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis în judeţul Suceava s-a încheiat cu vizitarea a două mănăstiri - Dragomirna şi Voroneţ, ambele monumente istorice aflate în patrimoniul UNESCO.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza