Iohannis: Raportul MCV reprezintă un serios semnal de alarmă

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că raportul MCV este un semnal de alarmă de care coaliţia ar trebui să ţină cont.

Adăugat: 15 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei reprezintă un serios semnal de alarmă de care coaliţia de guvernare trebuie să ţină cont.

"Dacă acţiunile Guvernului şi Parlamentului României cu privire la procesul de modificare a legilor justiţiei vor continua în aceeaşi direcţie ca şi până acum, România va face paşi înapoi în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei", spune şeful statului într-un comunicat.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis împărtăşeşte opinia Comisiei Europene, conform căreia procesul de modificare a acestei legislaţii trebuie să fie unul cât mai transparent şi cu luarea în considerare a poziţiei tuturor actorilor din sistemul judiciar.

De asemenea, atrage atenţia că întregul efort făcut de România pentru întărirea reformelor în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei poate fi periclitat de acţiunile unor oameni politici care refuză să accepte că datoria lor este să lucreze în slujba cetăţenilor şi nu a unor interese partizane sau de grup.

Preşedintele Klaus Iohannis reiterează faptul că va uza de toate atribuţiile sale constituţionale pentru a asigura independenţa justiţiei şi un stat de drept funcţional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza