Iohannis: Parteneriatele României cu UE şi SUA sunt la fel de importante

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că parteneriatele României cu Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt la fel de importante şi nu se pune problema unei alegeri între cele două.

Adăugat: 17 Mai 2018
Ultima actualizare:17 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Jean Claude - Juncker şi Klaus Iohannis, la Summitul Uniunea Europeană - Statele Unite
trimite pe mail

Şeful statului a abordat acest subiect la Sofia, cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor de la Summitul Uniunea Europeană - Statele Unite, la care participă.

A doua sesiune plenară a Summitului cu tema 'Abordarea provocărilor comune' se apropie de final, iar preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat în cadrul acesteia faptul că în virtutea proximităţii geografice Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest sunt în relaţie de interdependenţă, fiind importantă astfel dezvoltarea în continuarea cooperării în vederea asigurării securităţii naţionale şi a stabilităţii regionale.

Înaintea deschiderii lucrărilor reuniunii,şeful statului a făcut o declaraţie de presă şi şi-a manifestat nemulţumirea că unii politicieni de la Bucureşti vorbesc despre o alegere pe care România ar trebui să o facă între Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

El consideră însă că aceasta este o abordare greşită în condiţiile în care într-o relaţie de parteneriat mai apar sincope, dar nu afectează cooperarea între cele două entităţi.

Pe de altă parte, preşedintele României a menţionat că în ultimele zile au existat câteva discuţii foarte îngrijorătoare cu privire la fondurile europene.

"În contextul în care ne pregătim pentru a negocia următorul exerciţiu financiar este natural să începem cu analiză a perioadei în care ne aflăm acum şi aici lucrurile nu stau bine. Avem nerealizări majore la capitolul fonduri europene", a spus a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai precizat că îşi doreşte ca România să atragă fonduri europene fiindcă acestea sunt necesare pentru dezvoltarea ţării.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza