Iohannis: Pandemia de COVID-19 poate fi învinsă prin vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că pandemia poate fi învinsă prin vaccinare, nu prin impunerea unor măsuri restrictive.

Adăugat: 5 August 2021
Ultima actualizare:5 August 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Deşi numărul cazurilor de coronavirus este în creştere şi se discută deja despre posibile restricţii pentru cei nevaccinaţi, preşedintele Klaus Iohannis consideră că nu aceasta este soluţia.

Şeful statului spune că este nevoie de o campanie mai bună de vaccinare, bazată pe conştientizare, şi nu pe măsuri restrictive.

Pandemia de COVID-19 poate fi învinsă prin vaccinare, nu prin impunerea unor măsuri restrictive, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a atras din nou atenţia că pandemia nu s-a terminat şi a subliniat că trebuie îmbunătăţită campania de vaccinare.

Klaus Iohannis: Chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoane nevaccinate în restaurante, cinematografe şi aşa mai departe, asta nu rezolvă problema, rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă. Pe de altă parte, noi suntem acum deja în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, noi putem să învingem pandemia prin vaccinare.

Preşedintele României a făcut referire şi la scena politică şi a afirmat că unele reforme nu au fost puse în aplicare de coaliţia de guvernare, despre care a spus că funcţionează, dar nu perfect.

Klaus Iohannis: Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţat, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul justiţiei nu a găsit calea potrivită. Legile justiţiei, nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte, şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Deci mai este mult de lucru, dar această formulă, eu sunt convins că poate să funcţioneze.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii după o vizită în Parcul Natural Comana, prilej cu care a vorbit despre importanţa acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice, dar şi despre protejarea mediului.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza