Iohannis: Pactul propus de Dăncilă trebuie să vină după o validare din partea cetăţenilor

Președintele Klaus Iohannis susține că ideea unui pact transpartinic poate fi benefică, dar trebuie să vină după o validare din partea cetăţenilor.

Adăugat: 15 Septembrie 2019
Ultima actualizare:15 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat la propunerea făcută ieri seară de premierul Viorica Dăncilă privind semnarea unui pact prin care partidele să se angajeze că nu vor scădea salariile şi pensiile în anii următori.

Prezent ieri, la Şcoala de Vară a Tineretului Liberal, din staţiunea Venus, şeful statului a precizat că ideea unui pact transpartinic poate fi benefică, dar trebuie să vină după o validare din partea cetăţenilor.

Klaus Iohannis: Ce se face acum cu acest pact - şi au încercat alţii să vină cu tot felul de documente tip pact - sunt acţiune electorale. Ideea de pact este bună dacă vine după o validare. Şi eu am venit în faţa naţiunii de două ori: prima dată imediat după ce am fost ales de peste 6 milioane de români - vă amintiţi acel pact pentru Apărare, am venit şi după referendumul din 26 mai cu un astfel de pact pentru parcursul european, validat fiind de 6,5 milioane de români care au votat Da pentru referendumul pe care l-am propus. După ce câştigăm alegerile probabil vom veni în faţa românilor cu astfel de înţelegeri care sunt necesare pentru a merge spre o Românie normală.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza