Iohannis: Niciun stat membru UE nu se opune aderării României la Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că există abordări ale unor politicieni români care determină prelungirea discuţiilor pe tema intrării ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis spune că niciun stat membru al Uniunii Europene nu se opune, din punct de vedere tehnic, aderării României la Spaţiul Schengen, în schimb există abordări ale unor politicieni români care determină prelungirea discuţiilor pe tema intrării ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

Într-un interviu acordat site-ului "Calea europeană", şeful statului a mai precizat că este optimist în privinţa aderării la Schengen.

"Singura ţară care realmente se opune aderării este România. Prin felul nefericit în care legiferăm, prin felul nefericit în care dăm ordonanţe de urgenţă, în general prin felul nefericit în care arătăm că nu ştim foarte bine ce vrem. Mă refer la Ordonanţa 13, la MCV, unde partea vizată prioritar, deci justiţia, şi-a făcut treaba, stăm bine; la cealaltă parte, care ţine de parlament şi de politicieni, mai avem teme de rezolvat şi abordări de tip Ordonanţa 13, chiar dacă au dispărut, arată multor politicieni europeni că lucrurile în România nu sunt încă stabile", a spus Klaus Iohannis.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza