Iohannis: Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale

"Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale", a spus preşedintele Klaus Iohannis, menţionând totodată că România nu va fi atrasă în conflictul militar din ţara vecină.

Adăugat: 24 Februarie 2022
Ultima actualizare:24 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România condamnă ferm calea complet ilegală a violenţei armate masive aleasă de Rusia împotriva Ucrainei, stat independent şi suveran, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa de astăzi a CSAT.

El a precizat că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale, deoarece ţara noastră, în calitate de stat membru al NATO, beneficiază de cele mai ample garanţii de securitate posibile.

România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală şi neprovocată a Armatei Ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieţi omeneşti, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că ţara noastră a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel NATO şi european şi a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situaţiei de la graniţele Ucrainei.

"Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, menţionând totodată că România nu va fi atrasă în conflictul militar din ţara vecină.

Klaus Iohannis: România beneficiază de cele mai ample garanţii de securitate posibile. Statutul de membru NATO şi al UE, Parteneriatul Strategic solid cu SUA constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejaţi în faţa oricărei potenţiale agresiuni. Vreau să subliniez foarte clar, România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu guvernul, Parlamentul României şi aliaţii noştri internaţionali pentru ca securitatea şi siguranţa cetăţenilor români să nu fie sub nicio formă afectate.

Şeful statului a precizat că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare, pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina.

 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza