Iohannis: Ne dorim consolidarea exporturilor româneşti cu tradiţie pe piaţa italiană

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat ăntr-o vizită de trei zile în italia, prilej cu care a afirmat că există perspectiva de a depăși 15 miliarde de euro pentru anul 2018, cea mai ridicată valoare din ultimii 10 ani.

Adăugat: 17 Octombrie 2018
Ultima actualizare:17 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis și omologul italian Sergio Mattarella
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a încheiat ieri vizita de stat în Italia, la o întâlnire cu românii, în prezenţa primarului Romei, Virginia Raggi.

El a subliniat contribuţia importantă a acestora la dezvoltarea Italiei şi la consolidarea parteneriatului cu România. Tot ieri, preşedintele a participat la un forum economic.

Șeful statului a precizat că doar în prima jumătatea a acestui an valoarea schimburilor comerciale a fost de aproape opt miliarde de euro, cu peste 6% mai mult față de aceeași a perioadă a anului trecut.

El a adăugat că există perspectiva de a depăși 15 miliarde de euro pentru anul 2018, cea mai ridicată valoare din ultimii 10 ani.

Klaus Iohannis: Ne dorim consolidarea exporturilor româneşti cu tradiţie pe piaţa italiană, din partea unor industrii precum cea auto, a maşinilor şi echipamentelor electrice şi automatizărilor, industria confecţiilor sau a mobilei. Totodată, încurajăm interesul investiţional pentru domenii precum IT&C, sectorul agroalimentar bio, turism sau servicii financiare.

A treia zi a vizitei de stat a președintelui României în Italia a mai inclus o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, urmată de depunerea unei coroane de flori la Monumentul Altarul Patriei și ceremonia de rămas bun de la președinatele italian, Sergio Mattarella.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza