Iohannis: NATO şi Uniunea Europeană au viziuni şi interese comune

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că NATO şi Uniunea Europeană sunt organizaţii complementare şi trebuie să meargă împreună.

Adăugat: 9 Octombrie 2017
Ultima actualizare:9 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Conferinţă de presă comună Jens Stoltenberg - Klaus Iohannis
trimite pe mail

NATO şi Uniunea Europeană au viziuni şi interese comune, sunt organizaţii complementare şi trebuie să meargă împreună.

Este una dintre ideile exprimate de preşedintele Klaus Iohannis după convorbirile oficiale avute astăzi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre summitul Alianţei, care va avea loc anul viitor, la Bruxelles, şi a constatat că evaluările şi viziunile lor coincid, în sensul că trebuie consolidate progresele deja înregistrate.

Cei doi au vorbit şi despre progresele semnificative care privesc prezenţa înaintată a NATO în România şi în regiune.

Şeful statului a amintit faptul că ţara noastră a participat, anul acesta, cu un contingent important la exerciţii NATO şi a precizat că România doreşte să menţină ritmul susţinut al exerciţiilor comune.

El a mai spus că prezenţa încrucişată cu Polonia pe flancul estic al Alianţei este un exemplu concret de coeziune, dar şi că NATO şi Uniunea Europeană au obiective şi interese comune, sunt completementare şi trebuie să meargă împreună.

Secretarul general al NATO a subliniat că România este un aliat influent şi de nădejde.

Pe de altă parte, a menţionat că ţara noastră este esenţială pentru apărarea balistică a Alianţei, dar şi în misiunile din Kosovo şi Afganistan.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza