Iohannis: Moțiunea de cenzură este un act iresponsabil

Președintele Iohannis a catalogat moțiunea de cenzură împotriva Guvernulut drept un act iresponsabil, mai ales în plină pandemie de COVID-19 şi criză economică.

Adăugat: 20 August 2020
Ultima actualizare:20 August 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,  într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că moţiunea de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului Orban este o iniţiativă populistă.

PSD nu are soluţii,  a insistat preşedintele Iohannis, care a făcut referiri şi la situaţia epidemiologică din ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că Guvernul a făcut tot ce a putut ca să măreasca alocaţiile cu resurse bugetare micşorate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19.

Şeful statului a comentat că respingerea de către PSD a majorării alocaţiilor este o acţiune populistă.

Klaus Iohannis: Abordarea pesedistă de a respinge pe bandă rulantă astfel de ordonanţe mi se pare de un populist grosolan, ca să nu folosesc alt termen. Ei ştiu la fel de bine ca şi guvernul că banii nu sunt. Suntem în criză economică, avem probleme generate de epidemie, ba de pandemie, fiindcă nu suntem singuri şi ne influenţează şi evoluţiile din alte ţări.

În ce priveşte moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, şeful statului a catalogat-o drept un act iresponsabil, mai ales în plină pandemie de COVID-19 şi criză economică.

Klaus Iohannis: Nu este numai cinic, este şi iresponsabil. Nu poţi să vii în plină pandemie şi criză economică să dai jos guvernul, numai aşa să arăţi propriilor alegători că mai eşti acolo, fiindcă despre asta vorbim. PSD-ul vrea să arate că mai este acolo. Nu are soluţii pentru România, PSD nu are soluţii pentru români, PSD caută probabil soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil suferă.

Preşedintele a mai spus astăzi că deocamdată nu avem niciun motiv să credem că numărul de infectări ar creşte exponenţial, dar că situaţia este atent urmărită.

Klaus Iohannis a explicat că acum nimeni nu poate spune, nici Preşedinţia, nici Guvernul, nici ministrul sănătăţii, care va fi situaţia peste două sau trei sau peste cinci săptămâni, dar, a spus Klaus Iohannis, putem doar să sperăm că măsurile îşi vor face efectul, iar numărul de infectări noi se va reduce şi astfel va exista posibilitatea de a avea alegeri sigure din punct de vedere epidemiologic.

Şeful statului a explicat că, după părerea sa, dacă situaţia rezonabilă, atunci alegerile se pot organiza chiar dacă vor fi altfel, cu mască, distanţare şi reguli speciale, dar uşor de respectat.

 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza