Iohannis: Măsurile s-ar putea relaxa după 15 mai, dacă situaţia o va permite

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția că măsurile de restricție s-ar putea relaxa abia după 15 mai, dacă situaţia o va permite.

Adăugat: 21 Aprilie 2020
Ultima actualizare:21 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Este încă prematur să relaxăm restricţiile impuse de epidemia de COVID-9.

Măsurile s-ar putea relaxa abia după 15 mai, dacă situaţia o va permite, a atras astăzi atenţia preşedintele Klaus Iohannis, după discuţiile cu membri ai guvernului despre gestionarea crizei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai, când se încheie perioada stării de urgenţă, se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de autorităţi doar în anumite condiţii: dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus scade, la fel şi numărul de decese, şi dacă indicaţiile venite din partea autorităţilor vor fi respectate în continuare.

El a adăugat că măsurile vor fi anunţate, ca şi până acum, de către autorităţile competente, şi nu de către anumite persoane care doresc poate să se reprofileze politic.

Preşedintele României a făcut referire la un plan de măsuri apărut în spaţiul public, atribuit managerului Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, şi a dat asigurări în acest context că persoanele în vârstă nu vor fi duse în carantină şi nu vor fi tratate inuman.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza