Iohannis la Consiliul European: Situaţia în România este complicată

Preşedintele Klaus IOhannis a declarat la Malta, unde se desfăşoară summit-ul informal al Consiliului European, că situaţia în România este complicată, dar în stradă sunt mulţi români care protestează.

Adăugat: 3 Februarie 2017
Ultima actualizare:3 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele  Klaus Iohannis participă astăzi la summitul informal al Consiliului European, în Malta.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, principalele teme de pe agenda reuniunii vizează dimensiunea externă a migraţiei şi pregătirea reuniunii liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Roma, în luna martie.

Obiectivul reuniunii este adoptarea unei declaraţii politice privind migraţia, care cuprinde principalele măsuri de aplicat în perioada următoare, pentru un control eficient al graniţelor externe ale Uniunii Europene.

România susţine la Consiliu, prin şeful statului, o politică de migraţie a Uniunii care să fie sustenabilă printr-un control efectiv al graniţelor externe ale Uniunii şi prin reducerea semnificativă a fluxurilor migratorii spre Europa.

La sosirea la Consiliu, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns la întrebările presei străine legate de demonstraţiile din ţară că situaţia în România este complicată, dar în stradă sunt mulţi români care protestează şi de aceea, în final va fi găsită o soluţie, iar statul de drept şi valorile europene vor avea câştig de cauză. 

"Nu există nicio ameninţare la adresa investitorilor străini, iar situaţia economică a României este foarte bună. Nu există nicio problemă pentru investitori, pentru că în ce priveşte protestele, este vorba de o chestiune de principiu pentru populaţii şi pentru politicieni", a spus preşedintele Iohannis.

La Consiliu, în ce priveşte migraţia, preşedintele Klaus Iohannis susţine intensificarea cooperării cu statele din nordul Africii, cu scopul prevenirii migraţiei ilegale spre Europa, dar şi menţinerea în atenţia Uniunii atât a rutei de migraţie din centrul Mediteranei, cât şi a celei din estul acestei mări.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza