Iohannis intenţionează să convoace un referendum odată cu alegerile europarlamentare

Şeful statului a declarat că deja echipa Administrației Prezidențiale lucrează la chestiunea referendumului și analizează diverse aspecte juridice.

Adăugat: 20 Martie 2019
Ultima actualizare:20 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la o dezbatere din cadrul festivalului One World Romania, că este decis în mare măsură în ce priveşte organizarea unui referendum privind justiţia şi statul de drept odată cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

Şeful statului a declarat că, în acest fel, românii se vor putea pronunţa dacă vor sau nu continuarea luptei anticorupţie.

Şeful statului a explicat că deja echipa Administrației Prezidențiale lucrează la chestiunea referendumului și analizează diverse aspecte juridice.

Klaus Iohannis: Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Un referendum nu poate să producă o lege. Un referendum însă, poate să exprime atitudinea nației. Îmi doresc că națiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupția și corupții care schimbă legea pentru ei ca să scape sau dacă trebuie să tragem linie și să spunem până aici și atât, şi de aici începem să reparăm ce s-a stricat fiindcă s-a stricat deja foarte mult.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou coaliţia PSD-ALDE despre care a spus că nu acţionează democratic.

Şeful statului a explicat că atunci când cineva ob?ine prin alegeri puterea, nu poate aplica dictatura majorității.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza