Iohannis încurajează învestițiile americane în România

Preşedintele Klaus Iohannis i-a încurajat pe oamenii de afaceri americani să dezvolte oportunităţile pe care le oferă economia românească.

Adăugat: 21 Martie 2018
Ultima actualizare:21 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Prezent la aniversarea a 25 de ani a Camerei de Comerţ Americane din România, preşedintele a precizat că sectoarele IT, energetic şi industria auto sunt în prezent domenii cu un potenţial economic deosebit de important.

El a subliniat că trebuie încurajate şi investiţiile în industria românească de apărare.

Klaus Iohannis a mai declarat că pentru un parcurs durabil decidenţii trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat, prin măsuri bine fundamentate şi mai ales predictibile, care să rezolve problemele din economie şi nu să creeze altele.

"Am atras atenţia tuturor guvernelor, dar cu precădere celor trei din ultimul an, că predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor. În esenţă, lipsa de predictibilitate atrage şi lipsa de sustenabilitate a performanţelor economice, iar mediul de afaceri ştie cel mai bine că ceea ce se câştigă uşor de multe ori se pierde la fel de uşor", a spus Iohannis.

430 de companii americane, multinaţionale şi autohtone sunt membre ale Camerei de Comerţ Americane din România.

Statele Unite sunt cel mai mare investitor non-UE din economia ţării noastre, iar schimburile comerciale româno-americane totalizau aproximativ 2,5 miliarde de dolari, la sfârşitul lui 2017.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza