Iohannis: Ideea unei Europe cu mai multe viteze nu este bună

Preşedintele Klaus Iohannis pledează pentru o Uniune Europeană solidară, puternică, unită şi nu pentru una cu mai multe viteze.

Adăugat: 7 Martie 2017
Ultima actualizare:7 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ideea unei Europe cu mai multe viteze nu este bună şi nu ajută pe nimeni.

Cele cinci direcţii de dezvoltare enunţate de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, reprezintă doar începutul dezbaterilor pe această temă. 

"Nu înseamnă că nu vedem că ţările se dezvoltă într-un ritm diferit. Nu la asta se referă. După părerea mea, este periculos să statuăm că aşa vrem să fie şi în viitor. Noi, românii, dorim să devenim parte a nucleului şi îmi imaginez că asta este abordarea cea mai sănătoasă. Sigur, fiecare aleargă cu viteza lui, dar, în final, trebuie să fim toţi împreună, să construim o Uniune solidară, puternică, unită, şi să nu începem să definim tot felul de grupuri care îşi urmăresc interesul propriu", a spus Klaus Iohannis. 

Vă reamintim, în dezbaterea europeană a revenit în actualitate tema unei Europe cu mai multe viteze, în "cercuri concentrice" sau cu un "nucleu dur" care să evolueze la o viteză superioară, fără a putea fi blocat de statele care nu doresc accelerarea procesului de integrare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza