Iohannis: Foarte multă lume doreşte să se vaccineze

Președintele Klaus Iohannis a salutat interesul în creştere al populaţiei pentru vaccinarea anti-COVID.

Adăugat: 19 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Administrația prezidențială
trimite pe mail

Ritmul de vaccinare anti-COVID-19 va continua să crească în următoarea perioadă, aproximativ 2.000 de persoane au făcut şi rapelul, adică au primit deja şi cea de-a doua doză de vaccin, necesară pentru a se obţine nivelul maxim de imunizare.

Astăzi s-au vaccinat şefii celor două Camere ale Parlamentului, iar mâine li se va administra prima doză pentru imunizare şi membrilor Guvernului. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat interesul în creştere al populaţiei.

Klaus Iohannis: Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine, şi în săptămânile şi lunile următore cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului trebuie în continuare respectate cu stricteţe, în paralel cu campania de vaccinare, pentru că imunizarea îşi va produce efectul doar când un procent consistent din populaţie, de 60-70% va fi vaccinat.

Şeful statului consideră vara acestui an un termen posibil pentru revenirea la o viaţă normală.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza