Iohannis: Este o zi de doliu pentru statul de drept

Președintele Klaus Iohannis susține că prin adoptarea de către Guvern a proiectului privind grațierea și a OUG de modificare a Codurilor penale, statul de drept a primit o lovitură puternică.

Adăugat: 31 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis susține că este o zi de doliu pentru statul de drept, care a primit o lovitură puternică.

"Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege", scrie președintele pe Facebook.

Președintele mai precizează că va face tot ce îi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție.

Reacția președintelui vine la scurt timp după ce Guvernul a anunțat adoptarea unui proiect de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență de modificare a Codurilor penale.

Redăm mesajul președintelui Klaus Iohannis: 

"Dragi români,
Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.
Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.
Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!
De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.
În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.
Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei României în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.
Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!"Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza