Iohannis: Este începutul sfârşitului pentru Pilonul II de pensii

Klaus Iohannis critică anunţul PSD privind posibilitatea ca posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional.

Adăugat: 30 Mai 2018
Ultima actualizare:30 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional este "începutul sfârşitului pentru acest sistem".

El a precizat că în programul de guvernare al social-democraţilor nu se regăseşte o astfel de opţiune.

"Faptul că acum PSD-ul recunoaşte că vrea să transforme Pilonul II de pensii este o veste proastă, foarte proastă. Aş putea să spun că este începutul sfârşitului pentru Pilonul II, fiindcă vor găsi noi şi noi metode de a convinge oamenii să nu contribuie la Pilonul II, ci să treacă la Pilonul I. Este, pe de altă parte, politic vorbind, ciudată această evoluţie, fiindcă transformarea Pilonului II în pilon opţional este o decizie extrem de importantă, politic vorbind, şi ar fi trebuit să ştie românii înainte de alegeri că PSD-ul are această intenţie", a spus Klaus Iohannis.

Reacţia şefului statului a apărut după ce aseară, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Pilonil II de pensii va deveni opţional.

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat şi că sunt analizate toate opţiunile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza