Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu: Este important sa avem un buget sustenabil

Președintele Iohannis a declarat, după întâlnirea cu premierul privind bugetul, că este foarte important să avem un buget sustenabil cu un deficit de sub 3% și o alocare de 2% pentru Apărare.

Adăugat: 11 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, după discuțiile de la Palatul Cotroceni pe tema bugetului, că este foarte important să avem un buget sustenabil, care să țină cont de câteva ținte.

"Dupa parearea mea, este foarte important să avem un buget sustenabil, solid, care ține cont de câteva date foarte importante: să ne încadrăm într-un deficit de sub 3%,  să avem o alocare de 2% pentru Apărare. Avem priomisiuni că aceste lucruri vor fi realizate", a afirmat președintele Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu și cu ministrul de Finanțe.

Întrebat dacă s-a discutat și despre "gaura" din buget semnalată de președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele Iohannis a afirmat că a fost o discuție foarte scurtă și că nu este vorba despre o gaură, ci despre o sumă care nu s-a realizat la capitolul încasări.

"Am discutart foarte pe scurt, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o suma care nu s-a realizat la încasări. Cert este ca n-a plecat nimeni cu banii acasă", a adăugat președintele.

Pe de altă parte, preşedintele României a anunţat că va promulga în curând legea care prevede scutirea pensionarilor de la plata asigurărilor de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Proiectul bugetului de stat pe acest a fost principala temă a discuţiilor de astăzi de la Palatul Cotroceni, dintre  preşedintele Klaus Iohannis,  premierul Sorin Grindeanu și minisitrul Finanțelor, Viorel Ștefan.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza