Iohannis: DNA funcţionează eficient şi este în prima linie a luptei împotriva corupţiei

Prezent la bilanţul activităţii DNA, preşedintele Iohannis a avut cuvinte de laudă pentru această instituţie.

Adăugat: 28 Februarie 2018
Ultima actualizare:28 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie funcţionează eficient şi este în prima linie a luptei împotriva corupţiei, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis astăzi, la prezentarea activităţii DNA pe anul trecut.

Procurorii anticorupţie au soluţionat anul trecut peste 3.800 de dosare, ceea ce reprezintă un record de la înfiinţarea instituţiei, a anunţat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Procurorul şef Laura Codruţa Kövesi a declarat că este o persoană optimistă, deşi s-a vorbit mult despre ea în aceste zile.

Şefa DNA a spus că are toleranţă zero la neprofesionalism şi lipsă de integritate.

Ea a precizat că din cele 1000 de persoane trimise în judecată, aproape o treime aveau funcţii de conducere, de control, demnităţi publice.

Au fost miniştri, deputaţi, secretari de stat. 

"Funcţiile de conducere le-au permis să abuzeze de banul public, să aprobe investiţii inutile sau să favorizeze firmele agreate. Sunt tipare pe care infractorii le cunosc, le dezvoltă şi le transmit mai departe. Sunt reţete folosite pentru fraudarea banului public. Toţi ştiu ce trebuie să facă şi cu cine trebuie să vorbească ca să câştige un contract din bani publici", a spus aura Codruţa Kövesi. 

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că democraţia s-a consolidat în România.

AUDIO: Discursul preşedintelui

El a afirmat că justiţia este acum independentă şi eficientă, iar spiritul civil al societăţii se manifestă în ultima vreme cu mult curaj.

Şeful statului a susţinut că nişte inculpaţi şi condamnaţi penal, după ce au fost prinşi de instituţiile statului încălcând legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat.

"Contrar unei evaluări subiective, tendenţioase şi partizane, prezentate opiniei publice de cineva săptămâna trecută, eficienţa DNA este departe de a putea fi contestată. Asistăm în ultima perioadă la încercări de manipulare, cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA şi cu încercarea clară de a subordona justiţia politicului. Inadmisibil!, a spus preşedintele României", Klaus Iohannis.

La bilanţ au mai participat procurorul general, Augustin Lazăr, vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, preşedintele Instanţei Supreme, Cristina Tarcea, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, dar şi alţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza