Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Nu a existat opțiunea să nu respect Constituția

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la Bruxelles, despre argumentele care au stat la baza decziei de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Adăugat: 11 Iulie 2018
Ultima actualizare:11 Iulie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, la Bruxelles, despre argumentele pentru care a decis revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

El a precizat că respectă statul de drept și deciziile CCR și își dorește întărirea democrației.

Totodată, preşedintele a mai spus că nu şi-a schimbat opinia despre Laura Codruţa Kovesi, și a avertizat că lupta anticorupție va merge înainte.

"Cred că vă amintiţi, sper să vă amintiţi, şi îmi face plăcere s-o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, respect Constituţia, şi aceste lucruri nu le spun de complezenţă, sau de slogan, eu îmi doresc pentru România o întărire a statului de drept, o întărire a democraţiei. Calea românească trebuie să fie calea democraţiei consolidate, care se bazează pe valorile noastre, pe care se bazează şi NATO şi Uniunea Europeană, de aceea suntem aici. Noi nu suntem musafiri, noi suntem aici membri cu drepturi depline. Deci, calea românească este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Eu îmi doresc pentru ţara mea o întărire a statului de drept. Şi, atunci, este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, respectă deciziile Curţii Constituţionale. Drept pentru care am pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale.
Nici într-un moment nu a fost o opţiune pentru mine să nu respect Constituţia, să nu respect statul de drept.Dimpotrivă, eu imi doresc ca acest pas pe care l-am făcut să fie înţeles ca şi un pas în supremul respect pentru Constituţie. Însă, dacă am ajuns la această temă, vreau să fie foarte-foarte clar un alt lucru: dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează sau încetineşte. Nu, nici vorbă! Deci lupta anticorupţie trebuie să meargă înainte şi va merge înainte.
Ştiţi foarte bine că eu m-am exprimat în repetate rânduri despre performanţele DNA-ului. DNA este un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. DNA trebuie şi va merge ai departe. Deci lupta anticorupţie va merge în toată ... şi cu toată forţa mai departe, iar până acum, acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA şi inclusiv activitatea doamnei Kövesi. Au făcut o treabă foarte bună, sunt oameni foarte bine pregătiţi şi această activitate trebuie apreciată. Eu am apreciat-o tot timpul şi am sprijinit tot timpul şi pot să spun fără niciu fel de probelmă că voi sprijini în continuare, poate şi mai mult, lupta anticorupţie"
, a declarat președintele, întrebat care au fost argumentele pentru pentru care a decis revocarea din funcţie a șefei DNA, Laura Codruța Kövesi.

Președintele României, Klaus Iohannis, este prezent la summitul NATO de la Bruxelles.Autor:
Rador
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza