Ioan Botiş invită pensionarii la negocieri

Aproximativ o sută de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, au pichetat sediul Ministerului Muncii şi pe cel al Ministerului Sănătăţii. FOTO: Agerpres

Adăugat: 30 Martie 2011
Ultima actualizare:31 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pensionarii cer eliminarea coplăţii pentru serviciile medicale şi a contribuţiei de 5,5% la sănătate pentru pensiile de sub 1.500 lei.


De asemenea, vârstnicii solicită majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut.   


"Punctul de pensie să vină de la 45%. Nu mai avem sănătate. Analize, nu mai avem dreptul. Coplata începe la 1 aprilie. 5,5% le-a oprit fără niciun motiv. Deci, noi nu mai avem de unde să plătim aceşti bani, pentru că foarte mulţi dintre noi, care avem o vechime de 35-40 de ani, avem şapte milioane pensie. Nu mai avem de unde să plătim aceşti bani", a afirmat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor din România, Filiala Galaţi.


Ministrul muncii, Ioan Botiş a declarat că se va întâlni cu pensionarii săptămâna viitoare pentru a discuta despre problemele pe care le au.


"Noi nu promitem de obicei decât în limita posibilităţilor şi a ceea ce poate oferi economia României. Va fi o întâlnire săptămâna viitoare, joi, la ora 11.00, la sediul MMFPS, cu cei care protestează la minister şi vom discuta toate revendicările susţinute de participanţi", a declarat Ioan-Nelu Botiş, după ce a discutat cu pensionarii.


Ministrul muncii a afirmat că pensionarii au multe probleme care ar trebui rezolvate şi că joia viitoare le va discuta împreună cu aceştia.


"După întâlnirea de joi vom ieşi cu un comunicat şi vom prezenta problemele dumnealor şi cele care au din partea noastră o poziţie favorabilă, dar şi cele care vor fi rezolvabile în timp. (...) Eu am soluţii globale şi cu siguranţă că intervenţiile mele pe legi sunt soluţii, dar în această situaţie trebuie să discutăm pe fiecare punct revendicat şi acolo unde se poate da o soluţie concretă, coerentă şi legislativă, voi interveni", a  mai adăugat spus ministrul muncii.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Daniela Mănuţă
Adăugat:
30 Martie 2011
Ultima actualizare:
31 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza