INTERVIU Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezintă prioritățile României la Berlin

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă, la Berlin, la mai multe întâlniri cu omologi din statele europene.

Adăugat: 19 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la reuniunea de la Berlin
trimite pe mail

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă, la Berlin, în marja expoziţiei internaţionale "Săptămâna verde" la mai multe întâlniri cu omologi din statele europene, consacrate priorităţilor României pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Sâmbătă  este prevăzută participarea la un forum mondial organizat de ministerul federal german de resort, cu tema aplicării soluţiilor digitale în agricultură.

Petre Daea: O zi încărcată de evenimente care a însemnat şi participarea mea la o serie întreagă de întâlniri cu ministrul Lituaniei, cu ministrul Bavariei, cu ministrul Saxoniei, cu adjunctul ministrului din Bulgaria, cu o serie întreagă de personalităţi, inclusiv am participat astăzi,cu toţi ceilalţi miniştri prezenți la Berlin,la o întâlnire cu doamna cancelar AngelaMerkel. Zi plină, cu vizibilitate maximă, meritată pentru producătorii români, care s-au întrecut pe ei participând la acest stand expoziţional, cum n-au mai făcut-o în alte dăţi.

Reporter (Maria Țoghină):  Domnule ministru, care a fost mesajul cancelarului Germaniei către miniştrii agriculturii participanţi la acest eveniment?

Petre Daea: Este acela de interes pentru întreaga planetă, pentru agricultura lumii, pentru că această preocupare de zi cu zi, dar mai ales pentru ceea ce ne dorim să fie în viitor ca răspuns la marile probleme cu care ne confruntăm astăzi şi, mai abitir,mâine: schimbările climatice! Acolo unde vremea nu mai este alături de mult timp sau, iată, în anumite cazuri concrete, şi la noi în ţară, nu mai este lângă fermieri şi fermierul este obligat să-şi caute soluţii în ştiinţă şi să le adapteze la situaţiile concrete în aşa fel încât să facă faţă momentului. Schimbările climatice au devenit o realitate şi nu mai sunto ficţiune!

Reporter: Domnule ministru, sâmbată veţi participa la conferinţa miniştrilor agriculturii, care are ca temă principală componenta digitală în domeniul agriculturii, soluţii inteligente pentru viitorul agriculturii. Cu ce speranţe mergeţi la această reuniune cu omologii dumneavoastră?

Petre Daea: Cu speranţa că putem împreună să cântărim starea de fapt şi să gândim în viitor în aşa fel încât soluţiile pe care mintea umană este în stare să le producă să fie încununate de succes, punându-le în mâna practică a fermierilor pentru a le putea folosi şi a da răspunsuri concrete la modificările pe astăzi vremea le face, iar mâine, noi doar le întrezărim.

AUDIO: Interviul cu ministrul Petre DaeaAutor:
Maria Țoghină
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza