Internetul şi tehnologiile de comunicaţii, utilizate tot mai mult de terorişti

Uniunea Europeană solicită insistent operatorilor de internet să coopereze cu autorităţile pentru a restricţiona accesul la materialele teroriste online precum şi pentru a detecta şi elimina propaganda teroristă.

Adăugat: 3 Decembrie 2015
Ultima actualizare:3 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miniştrii europeni de justiţie şi cei de interne discută la Bruxelles despre combaterea terorismului şi fenomenul migraţiei.

Reuniunea are loc după ce executivul comunitar a adoptat un pachet de măsuri vizând întărirea luptei împotriva terorismului.

Statele membre constată utilizarea tot mai frecventă a internetului şi a tehnologiilor de comunicaţii de către organizaţiile teroriste, pentru a-şi răspândi discursul, radicalizarea şi recrutarea de combatanţi terorişti prin intermediul reţelelor de socializare.

Uniunea Europeană solicită insistent operatorilor de internet să coopereze cu autorităţile pentru a restricţiona accesul la materialele teroriste online precum şi pentru a detecta şi elimina propaganda teroristă.

Ministrul luxemburghez, Felix Braz,  este de părere că  ar trebui să se lanseze o dezbatere critică pe tema operatorilor de internet.

"Comisia Europeană trebuie să lanseze o dezbatere critică pe tema operatorilor de internet, care nu trebuie să mai permită discursuri extremiste în mediul online. Nu putem accepta ca operatorii să fie doar cei care oferă servicii. Ei trebuie să se implice, ei au un rol în difuzarea unor astfel de mesaje, au o responsabilitate privind conţinutul, avem legi în Europa care trebuie respectate. Miniştrii intenţionează să ceară comisiei şi statelor membre să intensifice şi să promoveze de urgenţă campanii de sensibilizare pentru a contracara radicalizarea pe internet", a spus Felix Braz.

În contextul creat de criza refugiaţilor şi de atacurile teroriste recente din Franţa, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, susţine că este nevoie de măsuri de control şi verificare mai aspre pentru a preveni riscurile de securitate în Uniunea Europeană.
 Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza