Întâlnire Viorica Dăncilă - Pavel Filip

Pavel Filip a mulţumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în eforturile pe care le face pentru a pune în practică reformele asumate în baza Acordului de asociere cu UE.

Adăugat: 22 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea prim-miniștrilor României și Republicii Moldova
trimite pe mail

Membrii executivului de la Chişinău sunt, astăzi, la Bucureşti, la Palatul Victoria, unde are loc, la această oră, o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

Sunt analizate proiectele comune şi se stabilesc priorităţile de cooperare pentru viitor.

Reuniunea a fost precedată de o întrevedere între premierii Viorica Dăncilă şi Pavel Filip.

Premierul Viorica Dăncilă a arătat, la începutul şedinţei comune, că aceasta are loc în Anul Centenar al României şi, din acest motiv, ţara noastră doreşte să amplifice relaţia de colaborare cu Republica Moldova. 

Viorica Dăncilă: Consider că această întâlnire este deosebit de importantă, mai ales că se desfăţoară în An Centenar; şi, pentru noi, în acest an deosebit de important, trebuie să avem în vedere impulsionarea relaţiilor bilaterale, economice şi comerciale dintre cele două ţări. 

La rândul său, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a subliniat faptul că relaţia cu România este istorică şi deosebit de buă.

Premierul de la Chişinău a mulţumit încă o dată României pentru sprijinul acordat. 

Pavel Filip: Am ocazia să mulţumesc încă o dată pentru ajutorul constant pe care l-am simţit din partea României. Îmi aduc aminte începutul mandatului 2016, atunci când România ne-a întins o mână de ajutor, vorbesc despre creditul de 150 de milioane, vorbesc despre toate celelalte ajutoare, dar nu numai pe relaţia bilaterală.  

Pavel Filip a mulţumit României şi pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în eforturile pe care le face pentru a pune în practică reformele asumate în baza Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza