Întâlnire la nivel înalt pentru criza euro

Liderii Italiei, Germaniei, Franţei şi Spaniei, se întâlnesc la Roma pentru a găsi soluţii privind criza monedei unice europene, înaintea summitului UE de la Bruxelles de la sfârşitul lunii.

Adăugat: 22 Iunie 2012
Ultima actualizare:22 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Roma se întâlnesc, vineri după amiază, premierul italian Mario Monti, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul spaniol Mariano Rajoy.

În cadrul summitului, organizat la iniţiativa premierului italian, cei patru lideri vor căuta soluţii şi vor lua decizii privind criza monedei unice europene, cu câteva zile înainte de summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, din 28 şi 29 iunie.

Potrivit corespondentului Radio România la Roma, în cadrul summitului de la Roma se va discuta despre propunerea lansată de premierul italian, Mariano Monti în Mexic, la reuniunea G 20, aceea de a utiliza resursele fondului european pentru achiziţonarea de obligaţiuni ale Spaniei şi Italiei în vederea reducerii datoriilor publice ale celor două ţări.

Iniţiativa lui Monti a fost primită cu răceală de Comisia Europeană, fiind denumită o "aspirină" care nu poate vindeca Europa.

Potrivit primului ministru de la Roma, reuniunea celor patru lideri de astăzi este importantă pentru a găsi o modalitate de a premia ţările care sunt în regulă cu reformele solicitate de Uniunea Europeană şi pentru a salva zona euro, pentru a convinge pieţele financiare că Europa îşi apără economia şi moneda unică.

Italia va propune totodată măsuri în vederea creşterii economice, investiţii strategice, proiecte comune la nivel de Uniune Europană şi crearea de eurobonduri.

În vederea summitului de la Bruxelles, Camera Deputaţilor de la Roma a aprobat la 27 iunie reforma pieţii muncii, aprobată deja de Senat în primă lectură, la sfârşitul lunii trecute.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
22 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza