Întâlnire Klaus Iohannis - Donald Trump la Casa Albă

Președintele Klaus Iohannis este primul şef de stat din Europa Centrală şi de Est care va fi primit de preşedintele Trump.

Adăugat: 9 Iunie 2017
Ultima actualizare:9 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, la Casa Albă cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Întrevederea este punctul culminant al vizitei preşedintelui României la Washington, primul şef de stat din Europa Centrală şi de Est care va fi primit de preşedintele Trump.

Întrevederea cu Donald Trump va fi precedată de întâlnirea cu secretarul de stat Rex Tillerson.

Parteneriatul strategic România-SUA, care anul acesta împlineşte 20 de ani de la lansare, este capul de afiş al discuţiilor pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, le va avea, în această seară, începând cu ora 21:00, ora Bucureştiului, cu preşedintele american, Donald Trump, la Casa Albă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele american, Donald Trump, îl va întâmpina pe omologul său român, Klaus Iohannis, la Casa Albă, după care, în Sala Roosevelt, Klaus Iohannis va semna în Cartea de onoare.

Cei doi şefi de stat vor avea, timp de aproximativ 10 minute, o întrevedere tete-a-tete în Biroul Oval, după care, timp de 45 de minute, vor fi discuţii în plenul celor două delegaţii.

La finalul discuţiilor pe care preşedintele Klaus Johannis le va avea la Casa Albă cu omologul său american, Donald Trump, vor avea loc şi declaraţii de presă comune.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza