Întâlnire istorică Klaus Iohannis - Donald Trump la Casa Albă

Preşedintele României, Klaus Iohannis a apreciat, în declarațiile de presă comune de la Casa Albă, că parteneriatul strategic româno american trebuie să se dezvolte.

Adăugat: 9 Iunie 2017
Ultima actualizare:9 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La conferinţa comună de presă,  preşedintele Donald Trump a apreciat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite,  dar şi contribuţia pe care România a adus-o la lupta împotriva terorismului.

Liderul american a lăudat faptul că România alocă 2 la sută din PIB pentru apărare şi a ţinut să sublinieze importanţa momentului internaţional în care a avut loc vizita preşedintelui României, cu referire lupta împotriva terorismului.

La rândul său, preşedintele României, Klaus Iohannis, a apreciat că Parteneriatul Strategic româno american a adus România acolo unde este acum şi că acesta trebuie să se dezvolte.

Klaus Iohannis a subliniat că România nu poate rămâne singură în regiunea Mării Negre şi are nevoie de sprijinul Statelor Unite.

Şeful statului român a mai spus că relaţiile transtaltanice sunt baza sistemului democratic din care şi România face parte, iar Uniunea Europeană şi NATO nu sunt în compeţie.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza