Întâlnire "în patru", la Paris. Discuţii la vârf Franţa-Germania-Rusia-Ucraina

Liderii Franţei şi Germaniei s-au întâlnit ieri la Paris cu preşedinţii Rusiei şi Ucrainei pentru a discuta despre eforturile de pace din Ucraina, dar această temă a fost eclipsată de situaţia din Siria.

Adăugat: 3 Octombrie 2015
Ultima actualizare:3 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Reuters
trimite pe mail

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi, precizează că înaintea reuniunii cvartetului consacrată Ucrainei, Vladimir Putin a discutat situaţia din Siria în cadrul unor convorbiri separate cu François Hollande, respectiv Angela Merkel.

După cum a afirmat Dmitri Peskov, Vladimir Putin a asigurat că scopul operaţiunii aeriene din ţara arabă este lupta împotriva teroriştilor şi menţinerea integrităţii statului sirian.

Liderul de la Kremlin a declarat că Moscova este gata să coopereze cu ţările interesate în coordonarea în plan informaţional a acţiunilor militare, cât şi în scopul reglementării politice a situaţiei din Siria.

În ceea ce priveşte Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunţat că în conformitate cu acordul semnat de joi în cadrul grupului de contact, astăzi, la miezul nopţii, urmează să înceapă retragerea de pe linia de contract din Donbas a armamentului greu, cu calibru sunt 100 mm.

Convorbirile în cadrul cvartetului au abordat şi controversata problemă cheie a alegerilor locale pe care Doneţkul şi Luganskul internţionează să-l organizeze unilateral şi a căror anulare a fost cerută de liderii Ucrainei, Germaniei şi Franţei.

Preşedintele Putin le-a promis acestora că va dispune ca subiectul să fie discutat cu reprezentanţii Doneţkului şi Luganskului, dar fără să-şi asume vreo obligaţiei sau să accepte anumite condiţii - a ţinut să sublinieze Dmitri Peskov, fără a detalia.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza