Institutul Cantacuzino va putea reintra pe piaţa vaccinurilor

Institutul Cantacuzino urmează să primească un nou nivel de clasificare, astfel încât să reintre pe piaţa vaccinurilor.

Adăugat: 22 Martie 2020
Ultima actualizare:23 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Institutul Cantacuzino este pregătit să lupte cu marea problemă a omenirii, noul coronavirus, dă asigurări comandantul instituţiei, colonelul Florin Oancea, într-un interviu difuzat de redacţia emisiunilor de televiziune Pro Patria.

El a declarat că Instittul Cantacuzino urmează să primească un nou nivel de clasificare, astfel încât să reintre pe piaţa vaccinurilor.

Colonel Florin Oancea: Starea de operativitate este de sută la sută pentru testarea în masă a persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2, aşa cum se numeşte virusul, deci Cantacuzino poate să sprijine autorităţile locale, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Direcţia de Sănătate Publică în diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Capacitatea Institutului Cantacuzino este de a procesa în jur de 250 de probe pe zi. Au fost şi zile când poate s-a lucrat 24 din 24 şi am ajuns poate spre 350 de probe pe zi. Însă, pentru a nu risca contaminarea personalului, pentru a nu risca rezultatul unui test, Cantacuzino poate în momentul ăsta 250 de probe pe zi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Martie 2020
Ultima actualizare:
23 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza