Instituția Avocatului Poporului "nu este supusă presiunilor politice"

Avocatul Poporului este o instituție independentă şi nu este supusă presiunilor politice, declară Victor Ciorbea.

Adăugat: 22 Septembrie 2017
Ultima actualizare:22 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ciorbea, Avocatul Poporului
trimite pe mail

Instituţia Avocatul Poporului este independentă şi nu suferă presiuni din partea puterii sau a opoziţiei, a declarat astăzi actualul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, în cadrul unei conferinţe internaţionale care marchează împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

"Nu cred că se poate vorbi de presiuni. Sigur că sunt luări de poziţie, mai ales de când am fost oarecum nevoit să schimb practica instituţiei, în urmă cu trei ani de zile, referitoare la neatacarea la Curtea Constituţională de către Avocatul Poporului a legilor şi a ordonanţelor cu caracter politic şi electoral. Bineînţeles, când ataci vreuna, nu e mulţumit cel de la putere; când nu o ataci, nu e mulţumit cel din opoziţie; şi uite aşa am început să nemulţumesc şi pe unii, şi pe alţii, dar eu cred că totul s-a rezumat numai la declaraţii politice şi nu mai mult, nu de natură să afecteze independenţa, autonomia Avocatului Poporului în România", a spus Victor Ciorbea.

El a adăugat că şi în România rolul Avocatului Poporului se va extinde, astfel încât acesta va putea să-şi susţină punctul de vedere la Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite.

În prezent, el nu poate nici vota, nici lua cuvântul, ţara noastră fiind singura din Uniunea Europeană în această situaţie, transmite reporterul Diana Surdu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza