Instanţa Supremă a decis arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis azi arestarea preventivă pentru 23 de zile a senatorului Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor.

Adăugat: 2 Aprilie 2015
Ultima actualizare:2 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acesta este cercetat penal de procurorii DNA de trafic de influenţă.

Instanţa Supremă admite astfel, contestaţia procurorilor DNA, după ce anterior un alt complet hotărâse, pe 26 martie, ca Darius Vâlcov să stea în arest la domiciliu.

Decizia instanţei este definitivă, iar Darius Vâlcov trebuie să se prezinte la arestul Poliţiei Capitalei, precizează Agerpres.

Amintim că ieri, Senatul a aprobat o nouă cerere a DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru trafic de influenţă a lui Darius Vâlcov.

El este acuzat că, în ultimii patru ani, pe când era ministru şi senator, ar fi efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile deţinute şi ar fi ascuns, la apropiaţi de-ai săi, bani, aur şi zeci de tablouri de valoare.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza