Instanţa a rămas în pronunţare pe dosarul retrocedărilor ilegale

Judecătorii se vor pronunţa astăzi în dosarul retrocedărilor ilegale în care sunt implicaţi, printre alţii, deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia.

Adăugat: 24 Octombrie 2014
Ultima actualizare:24 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a rămas în pronunţare, azi-noapte, în cazul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a doi inculpaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure, cu un prejudiciu estimat la 300 de milioane de euro.

Este vorba despre fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, Andrei, şi despre Gheroghe Paltin Sturdza, reţinuţi, ieri , de procurorii DNA Braşov.  

În cursul şedinţei, care a început aseară la ora 22:00, şi a durat patru ore, ambii inculpaţi au dat declaraţii în faţa instanţei, iar apărătorii lor au cerut judecarea lor în libertate.

Potrivit redactorului RRA, Diana Surdu, o decizie a judecătrilor este aşteptată astăzi.

Mecanismul recompensei pentru sprijinul oferit de Viorel Hrebenciuc în retrocedarea a peste 40 de mii de hectare de pădure este unul sofisticat, după cum rezultă din documentele anchetatorilor, date publicităţii.

Astfel, deputatul PSD ar fi urmat să primească o suprafaţă de teren prin intermediul unei firme ce sugerează activităţi umanitare, dar care în realitate era controlată de fiul sau, Andrei, printr-o altă firmă.

Potrivit acuzaţiilor procurorilor, Andrei Hrebenciuc şi Gheorghe Paltin Sturdza, împreună cu alte persoane, între care deputaţii social-democraţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional pentru retrocedări ilegale de teren forestier.

Procurorii anticorupţie au cerut Camerei Deputaţilor să încuviinţeze arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Ioan Adam, dar între timp primul a anunţat că renunţă la mandat. Este nevoie, însă, ca Plenul Camerei să ia act de demisia sa. În dosar sunt acuzaţi, de asemenea, senatorul PSD Ilie Sârbu, alături trei judecători din Braşov şi Covasna.Autor:
Roman Muşat
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza