Instanţa a decis: Blejnar rămâne cu interdicţie de a părăsi ţara

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara, după ce instanţa supremă a admis contestaţia procurorilor la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care dispusese ridicarea măsurii preventive.

Adăugat: 26 Octombrie 2012
Ultima actualizare:26 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri recursul fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar, la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a menţinut interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorul DNA a arătat în sala de judecată că există interceptări şi filaje care dovedesc legătura directă a lui Sorin Blejnar cu acuzaţii din dosarul evaziunii fiscale, susţinerile fiind însă infirmate de avocatul fostului şef ANAF.

Decizia de vineri este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti hotărâse în 10 octombrie ridicarea acestei măsuri în dosarul în care Sorin Blejnar este cercetat alături de fostul său şef de Cabinet, Codruţ Marta, şi fostul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, pentru că ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Concret, anchetatorii îl acuză pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist, vizând sustragerea de la plata accizelor, a unor cantităţi de motorină, vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.
    
În acest caz mai sunt cercetaţi Viorel Comăniţă - fostul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Dan Secăreanu - fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Codruţ Marta - fostul şef de cabinet al lui Blejnar, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
26 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza