Inspecţia Judiciară începe o nouă acţiune disciplinară la adresa şefei DNA

Inspectorii judiciari o acuză pe Kövesi de abateri disciplinare, după ce şi-a trimis un consilier la controale în teritoriu.

Adăugat: 12 Aprilie 2018
Ultima actualizare:12 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Inspecţia Judiciară începe o nouă acţiune disciplinară la adresa şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Inspectorii judiciari o acuză pe Kövesi de abateri disciplinare, după ce şi-a trimis un consilier la controale în teritoriu.

Consilul Superior al Magistraturii va decide cum va răspunde procurorul şef al DNA.  

Laura Codruşa Kövesi va fi cercetată disciplinar pentru că şi-a trimis propriul consilier să efectueze controale la două servicii teritoriale, iar prin acest fapt,  consideră Inspecţia Judiciară, şefa DNA a încălcat un ordin al procurorului general al României.

În plus, persoana desemnată se afla în stare de incompatibilitate, deoarece era judecător, iar controlul poate fi făcut doar de conducătorii unităţilor de Parchet sau de procurori desemnaţi.

Astfel, potrivit Inspecţiei Judiciare, s-au încălcat şi anumite regulamente, lucru care a adus atingere principiilor legalităţii, imparţialităţii şi a regulilor fundamentale, prestigiului şi credibilităţii actului de justiţie.

Aceasta este a doua acţiune disciplinară declanşată de Inspecţia Judiciară împotriva şefei DNA, după ce la începutul anului a fost întocmit alt raport pentru trei abateri disciplinare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza