INS: Salariul mediu net a depăşit 1.700 de lei

Salariul mediu net în cursul anului trecut a depăşit 3.700 de lei în domeniul intermedierilor financiare, în timp ce câştigurile salariaţilor din hoteluri şi restaurante au fost mai mici de 1.000 de lei.

Adăugat: 25 Septembrie 2015
Ultima actualizare:25 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conform datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică, la nivelul întregii economii salariul mediu net anul trecut a depăşit 1.700 de lei, iar cheltuielile angajatorilor pentru un salariat au fost de aproape 3.000 de lei.  

Femeile au avut anul trecut în medie salarii mai mici decât bărbaţii cu aproximativ 150 de lei, a anunţat astăzi INS.

Diferenţe salariale importante s-au înregistrat nu doar în funcţie de domeniul de activitate sau de sex, ci şi de la o zonă la alta a ţarii.

Salariul mediu net în judeţul Harghita a fost de 1.250 de lei, în timp ce în Bucureşti salariul mediu net a fost practic dublu, de 2.440 de lei.

Regiunea de nord-est are cea mai mare proporţie a angajaţilor în domeniul serviciilor sociale.

INS defineşte acest domeniu ca angajaţi care lucrează în administraţia publică, sănătate, educaţie, precum şi în domeniul spectacolelor şi al culturii.

Dacă în Bucureşti, Ilfov proporţia angajaţilor în serviciile sociale este de 15%, în regiunea de nord-est proporţia ajunge la aproape 30%.

Conform datelor publicate de INS, costurile cu forţa de muncă au crescut în anul 2014 cu peste 6% faţă de anul anterior, ajungând la aproape 3 mii de lei pe lună pentru fiecare salariat.Autor:
Sergiu Şteţ
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza