Înregistrarea video a numărării voturilor "va elimina orice suspiciune de fraudă"

Guvernul a analizat două măsuri care vizează eliminarea fraudei în procesul de numărare a voturilor la alegerile parlamentare.

Adăugat: 19 Octombrie 2016
Ultima actualizare:19 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoș Tudorache, ministrul de Interne
trimite pe mail

Guvernul a analizat, astăzi, în primă lectură, două măsuri care vizează eliminarea oricărei posibilităţi de fraudă în procesul de numărare a voturilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Una dintre prevederi se referă la ştampilele de vot, care, după închiderea urnelor, vor fi sigilate fiecare în plicuri transparente cu numere unice de înregistrare.

Cea de-a doua măsură se referă la înregistrarea video a procesului de numărare a voturilor, a explicat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.

"A doua măsură priveşte obligativitatea de a înregistra video folosind tabletele care sunt deja în dotarea tuturor secţiilor de votare, folosirea lor pentru a înregistra un cadru general desfăşurarea procesului de numărare a votului. Este o măsură pe care noi am considerat-o foarte importantă pentru a elimina orice suspiciune cu privire la acea etapă a procesului electoral, foarte importantă, o măsură, care cred eu, vine în susţinerea şi în beneficiul tuturor partidelor politice care vor participa în cursa electorală pentru că va da posibilitatea de a verifica integritatea procesului de numărare a voturilor în acea etapă", a  spus Dragoş Tudorache.

Înregistrarea video a numărătorii voturilor va da posibilitatea Biroului Electoral Central să verifice mai uşor eventualele sesizări de fraudă pe care le va primi după închiderea urnelor,  a mai spus ministrul Dragoş Tudorache.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza