"Informare acasă!", campanie naţională organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

La Botoşani începe, astăzi, o campanie naţională destinată informării românilor care doresc să muncească, să studieze sau să locuiască în străinătate.

Adăugat: 9 August 2017
Ultima actualizare:9 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Denumit "Informare acasă!", evenimentul este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituţii publice.  

Botoşaniul este judeţ-pilot în campania lansată astăzi de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi va găzdui prima sesiune de informare a românilor care doresc să muncească, să studieze şi să locuiască în străinătate.

La evenimentul care va începe la ora 9:00, la Prefectură sunt aşteptaţi miniştri, secretari de stat, înalţi demnitari, experţi din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe, dar şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic la Bucureşti, îndeosebi ambasadori care provin din ţări în care sunt comunităţi semnificative de români precum Italia, Spania sau Marea Britanie.

Sunt aşteptaţi, mai ales, cetăţeni care vor să se stabilească sau s-au stabilit în afara graniţelor şi care vor fi informaţi despre drepturile şi riscurile la care se expun, siguranţa şi protecţia muncii, riscurile unor boli profesionale, protecţia faţă de abuz şi exploatarea prin muncă sau orice alt tip şi numerele de urgenţă, în caz de necesitate. 

După Botoşani, campania de informare va continua mâine la Suceava, vineri în judeţul Neamţ şi apoi în alte regiuni ale ţării.
 Autor:
Gina Poenaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza